Ons team:

Marlies Huijsmans

Huisarts

Marlies Huijsmans heeft de opleiding tot Huisarts gevolgd in Utrecht en afgerond in 2018. Daarvoor heeft zij de tropenopleiding gedaan en deze in 2014 afgerond. Haar kernwaarden zijn: aandacht – preventie – sportief.

Werkdagen: dinsdag, donderdag, vrijdag
Bignummer: 89909726601

Jeroen van Duijn

Huisarts

Jeroen van Duijn heeft de opleiding tot Huisarts gevolgd in Utrecht en afgerond in 2018. Zijn kernwaarden zijn: luisteren – samenwerken – betrokken.

Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag
Bignummer: 89919072701

Hilda Boersma

Huisarts

Hilda Boersma heeft de opleiding tot Huisarts gevolgd in Utrecht en afgerond in 2001. Haar kernwaarden zijn: aandacht – betrokken – kundig.

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Bignummer: 19044302401

Joselien Hennipman – van Vliet

Praktijkondersteuner Somatiek & Praktijkmanager

Joselien heeft in 2008 haar opleiding afgerond als Doktersassistente, waarna ze in 2009 de opleiding Apothekersassistente heeft gevolgd. In 2012 slaagde zij voor de opleiding Praktijkondersteuner Somatiek. Begin 2021 haalde zij haar diploma voor Praktijkmanager in de huisartsenzorg. Haar kernwaarden zijn: oplossingsgericht – betrokken – flexibel.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag
(oneven week)

Rianne Lokhorst

Praktijkondersteuner Somatiek

Rianne heeft in 2002 de opleiding afgerond voor Anesthesiemedewerker. In 2012 haalde zij haar diploma voor de opleiding Praktijkondersteuner Somatiek. Haar kernwaarden zijn: vriendelijk – empathisch – behulpzaam.

Werkdagen: dinsdag en donderdag

Marieke Steerenberg

Praktijkondersteuner GGZ

Marieke heeft in 2001 haar opleiding Klinische Psychologie aan Universiteit Tilburg afgerond. Daarna opleidingen Cognitieve Gedragstherapie, opleiding tot POH GGZ en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) gevolgd. Haar kernwaarden zijn oordeelvrij luisteren - betrokkenheid - zorgvuldigheid.

Werkdagen: dinsdag en donderdag

Maaike van Eijndhoven

Praktijkondersteuner GGZ-Jeugd

Maaike heeft in 2006 haar Bachelor Psychologie gehaald. In 2008 heeft zij haar Master Medische Antropologie en Sociologie afgerond aan de UvA. In 2017 slaagde zij voor haar Master Klinische Psychologie die ze heeft afgerond aan de Open Universiteit. Haar kernwaarden zijn: betrokkenheid - transparantie - autonomie.

Werkdagen: maandag

Liza de Zoeten

Praktijkassistente

Liza heeft de opleiding als Verzorgende-IG afgerond in 2011. In 2013 haalde zij haar diploma voor de opleiding Verpleegkunde. Haar kernwaarden zijn: attent – bereidwillig – toegankelijk.

Werkdagen: maandag, donderdag, vrijdag

Sandy van den Ham

Praktijkassistente

Sandy heeft in 1995 de opleiding voor Doktersassistente afgerond. Haar kernwaarden zijn: zorgzaam – betrokken – persoonlijk.

Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Elise de Graaf

Praktijkassistente

Elise haalde in 2021 haar diploma voor doktersassistente. Daarnaast heeft zij veel ervaring met het afnemen van bloed (venapuncties). Haar kernwaarden zijn: meelevend - nauwkeurig - zorgzaam

Werkdagen: maandag, dinsdag, vrijdag

Over ons

Huisartsenpraktijk De Groene Kernen is een huisartsenpraktijk met twee locaties gelegen in de mooie Groene Kernen van gemeente De Bilt. De praktijk heeft twee locaties: in Westbroek en in Groenekan. Patiënten zijn welkom uit de hele omgeving: van Tienhoven tot Hollandsche Rading, van de Westbroekse Binnenweg tot De Bilt. Ook voor onze patiënten uit Maartensdijk zijn wij goed bereikbaar. Zowel Maartensdijk-Westbroek als Maartensdijk-Groenekan is minder dan 5 kilometer. Wij doen regelmatig visites in Maartensdijk en hebben nauw contact met de apotheek in Maartensdijk, Apotheek Maertensplein.

De praktijk kenmerkt zich door een betrokken persoonlijke benadering en laagdrempeligheid. We zijn een kleine landelijke huisartsenpraktijk (de praktijk telt ca 3000 patiënten) met een vast team. Mede hierdoor kunnen we persoonlijke zorg leveren, zijn we toegankelijk, betrokken en op de hoogte van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in de omgeving.

In de praktijk zijn drie huisartsen werkzaam, Hilda Boersma, Jeroen van Duijn en Marlies Huijsmans. Zij worden ondersteund door een gouden team van assistentes en praktijkondersteuners. Er zijn vier vaste assistentes, te weten Liza, Sandy, Ria en Elise. Daarnaast hebben we  drie praktijkondersteuners: Rianne (Somatiek), Joselien (Somatiek) en Marieke (GGZ). Met z’n allen zijn we een bevlogen team met passie voor ons werk en de patiënten. We dragen graag bij aan het maatschappelijk belang van de Groene Kernen.

Wij doen ons uiterste best om de beste kwaliteit van zorg te leveren. Dit bereiken wij door te werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG). Wij werken nauw samen met de regionale ziekenhuizen en zorgverleners. Ook investeren wij in een goede verstandhouding met collega medici en paramedici in de omgeving, de zogenaamde sociale kaart. De praktijk wordt jaarlijks geaccrediteerd door de Dekra, een onafhankelijke dienst ter bevordering van veiligheid en doelmatigheid.

Onze visie

Zoals hierboven beschreven staat, streven wij ernaar om persoonlijke zorg te leveren voor onze patiënten. Wij willen aandacht hebben voor hun verhaal, zijn betrokken en laagdrempelig bereikbaar en leveren hoogstaande huisartsenzorg. Daarnaast is preventie een belangrijk speerpunt voor ons en willen we bijdragen in het maatschappelijk belang van de Groene Kernen. Om een hecht team te blijven hebben wij regelmatig overleg met elkaar en investeren wij in onze samenwerking.

Onze kernwaarden zijn:

Persoonlijk

Betrokken

Laagdrempelig

Preventieve zorg

Geschiedenis

Sinds juli 2021 draagt de huisartsenpraktijk in Westbroek en Groenekan de naam: Huisartsenpraktijk De Groene Kernen. Op die datum is voormalig huisarts Gerard Mientjes met pensioen gegaan. Jeroen van Duijn en Marlies Huijsmans hebben het stokje van hem overgenomen om samen met Hilda Boersma verder te gaan onder de naam Huisartsenpraktijk De Groene Kernen.

De naam verwijst naar de Groene kernen van gemeente de Bilt: Bilthoven, de Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek. Daarnaast zijn ook patiënten uit Tienhoven en omgeving zeer welkom. Ook is het een verwijzing naar duurzaamheid, wat bij ons hoog in het vaandel staat.

Oorspronkelijk waren er twee aparte solopraktijken in Westbroek en Groenekan. Gerard Mientjes runde de praktijk van 1999-2015 in Westbroek, nadat hij deze van dokter Smitt had overgenomen. Hilda Boersma nam in 2015 de praktijk in Groenekan over van dokter de Jong- Schouwenbrug. In 2015 besloten Gerard Mientjes en Hilda Boersma te fuseren om betere continuïteit van zorg te kunnen leveren en voor betere toekomstbestendigheid. De praktijk heette toen Medisch Centrum Westbroek Groenekan.