De R in de maand

De R in de maand – Tijd om je weerstand een boost te geven
Het is oktober en de R zit weer in de maand. Hoewel we deze maand nog volop hebben kunnen genieten van hoge temperaturen is het goed om de komende maanden je weerstand een boost te geven! Dit kan door gezonde voeding te nuttigen en evt.  vitaminepreparaten te gebruiken.

Vitamines!
Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Ze leveren geen energie.

Het lichaam kan vitamines niet, of niet genoeg, zelf aanmaken. Daarom staan ze bekend als essentiële (onmisbare) voedingsstoffen.

In Nederland komen vitaminetekorten bijna niet voor. Een teveel aan vitamines kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Wel hebben sommige groepen mensen extra vitamines nodig. Wilt u weten of het voor u verstandig is om aanvullende vitamines te gebruiken? Bekijk onderstaande websites.

– https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx]
– https://www.thuisarts.nl/gezond-leven/krijg-ik-genoeg-vitamines-binnen
– https://www.thuisarts.nl/vitamine-d/ik-heb-misschien-extra-vitamine-d-nodig
– https://www.thuisarts.nl/gezond-leven/krijgt-mijn-kind-genoeg-vitamines-binnen

Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie is de bezetting anders dan u van ons gewend bent. Wij zijn telefonisch wel elke dag bereikbaar, maar het kan zijn dan één van de locaties gesloten is. Neem een kijkje op onze website voor de openingstijden.