Preventieve zorg

Als huisartsenpraktijk hebben wij preventieve zorg hoog in het vaandel staan. Dat betekent onder andere dat wij een gezonde leefstijl graag stimuleren. Bij een gezonde leefstijl kunt u denken aan gezonde voeding, voldoende beweging, goede nachtrust en psychisch in balans zijn. Stoppen met roken of het verminderen van alcoholgebruik horen daar ook bij. 

Wilt u een keer spreken over hoe u goed voor uzelf kunt zorgen en/of gezond kan blijven, dan kunt u ook daarvoor bij ons een afspraak inplannen.  In onze huisartsenpraktijk hebben wij ook preventieve spreekuren. Gebruikt u medicatie voor een verhoogde bloeddruk en/of verhoogd cholesterol? Dan kunt u bij ons op dit speciale spreekuur terecht. Daarnaast hebben wij ook een stoppen met roken spreekuur.

Er zijn websites beschikbaar waar goede en betrouwbare informatie staat over gezond leven, met praktische tips en adviezen. 

U kunt bijvoorbeeld kijken op https://www.thuisarts.nl/gezond-leven.

(Andere interessante sites zijn: https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf/wat-staat-er-in-de-vakken-van-de-schijf-van-vijf/groente-en-fruit.aspxhttps://www.allesoversport.nl/thema/gezonde-leefstijl/https://www.iph.nl)